EmotieCoaching

EmotieCoaching, volgens de methode van Vera Helleman, is een snelle coachvorm waarbij de sturing van het gesprek komt vanuit het emotionele systeem van de cliënt. Tijdens een Emotiecoach gesprek vertel jij je verhaal en de EmotieCoach (Bertine) luistert vooral naar de emotionele knelpunten die daarin een rol spelen. Zij is de vertaler van jouw binnenwereld, die binnenwereld geeft aan wat jij nodig hebt. Hierdoor ontstaan al veel inzichten en creëer je helderheid voor jezelf. Je ziet welke stappen je kunt zetten. EmotieCoaching heeft een zelfhelend effect!

Wat we niet geleerd hebben is dat emoties een schat aan waarde bezitten, ze zijn onze raadgevers, ze wijzen ons de weg naar een gelukkig leven. Ze zijn onze innerlijke tomtom. Laten we dus deze wijsheid ontdekken en toepassen in ons dagelijks leven. Hierdoor weet je in ieder moment welke stap je moet zetten. Hoe fijn is dat?

Zorgen voor een gezonde omgang met emoties, dat is waar wij naar streven. Nu zijn we ze vaak liever kwijt dan rijk. De fijne zoals plezier, humor en gelukkig voelen die willen we wel, maar vele andere vermijden we liever of drukken we weg. We hebben niet geleerd wat we kunnen doen met emoties en wat ze ons te vertellen hebben. Emoties kunnen ons erg in de weg zitten en onze hele dag bezig houden, ons bang maken en ons uitputten. Het vergt soms veel energie om met een emotie om te gaan. En dat mag en kan anders...

Voor wie is Emotie coaching? Voor iedereen die:

  1. worstelt met een emotie als onrust, onzekerheid, faalangst, irritatie, boos, frustratie, pleasen, chagrijnig, je alleen voelen,heimwee, afkeer, afkeur, verdriet, gehaast voelen, iets knaagt aan je,minderwaardig voelen, afgunst, etc.
  2. benieuwd is en meer over emoties te weten wil komen
  3. handvatten zoekt om met een emotie om te gaan
  4. graag helderheid wil in een persoonlijke situatie
  5. graag iets in zijn leven ziet veranderen

Doel van Emotie coaching is jou zo snel mogelijk zelfredzaam te maken en zelfverantwoordelijk voor je eigen pad en geluk, met een hernieuwd contact, met je gevoel als navigatiesysteem. Onze focus ligt op het wijzen van de weg. De sleutel van geluk ligt in jouw eigen handen.

 EEC logo liggend wit oranje 300x22

 

Bertine Vehof

Life Coach / Docent

link1

Direct contact: