Spiegelogie

Spiegelogie levert een belangrijke bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Het kan het makkelijkst beoefend worden in de vorm van een supportgroep. Deze supportgroep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 personen die wekelijks (of1x per 2 weken) 2 uur bij elkaar komen om elkaar te steunen, te bekrachtigen, te voelen wat er in je leeft en vooral onze eenheid te voelen. We oefenen in het doorzien van de spelregels van het leven, in het voelen van ons gevoel, we uiten onze wensen en verlangens en benoemen de onderdelen waar we bewustzijn in willen ontvangen. Zijn met wat er is en het doorzien van onze patronen en overtuigingen is een essentieel onderdeel.

Alles wat we zien en voelen is een weerspiegeling van de staat van ons eigen bewustzijn. Iedere persoon die we in ons leven tegenkomen (aantrekken) is een spiegel van onszelf en laat een bepaald aspect zien van wie we eigenlijk zijn. Ieder gevoel dat iemand anders ons laat zien, weerspiegelt een gevoel dat diep in ons huist. Iemand anders is nooit de oorzaak van jouw gevoel, die zit namelijk diep binnen in je. Het spiegelt je eigen patronen en overtuigingen. Deze weerspiegeling is dus een echt geschenk, want het stelt ons in staat om bewust te zijn en de macht weer in eigen hand te nemen.

Als we anderen de schuld geven van hoe we ons voelen, geven we al onze macht weg. We zijn overgeleverd aan die ander, afhankelijk van wat hij of zij doet. Veel krachtiger is in onszelf te voelen en te zijn met wat er is. Deze gevoelservaring is een van de meest eenvoudige en directe manieren om de macht weer in eigen hand te nemen.

Spiegelogie is een krachtige methodiek die ingezet kan worden op weg naar gezondheid. Het is een echte vorm van zelfhealing.

 

 

 

Bertine Vehof

Life Coach / Docent

link1

Direct contact:

Meer in deze categorie: « Meditatie Chakra Balans »