Voor wie

Bertine Coaching ondersteunt mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust en balans. Voor mensen die bereid zijn in de spiegel te kijken, verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven en zelf willen onderzoeken wat mogelijkheden zijn om hun leven positief te beÏnvloeden.

Voor iedereen die:

  • Zichzelf wil zijn en daar ruimte voor wil maken.
  • Wensen, dromen en verlangens heeft en deze wil vervullen.
  • Zoekende is en niet weet hoe of waar hij het kan vinden.
  • Vast zit in een situatie en wil kijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Inzicht wil krijgen in de taal van emoties.
  • Burn Out begeleiding zoekt.
  • Ondersteuning in gezondheid.
  • Vermoeid is en op zoek is naar energie.
  • Behoefte voelt aan innerlijke rust, vertrouwen, steun, kracht, vitaliteit, inzicht, helderheid, zelfhealing, contact met je gevoel of toekomstvisie.

Visie op Gezondheid

Wanneer je te maken krijgt met ziekte heeft die grote impact op je leven. Mogelijk ben je het vertrouwen in je lichaam en weten wat goed voor je is kwijtgeraakt en laat je artsen of andere 'wijzen' over je leven beslissen. Door ziekte worden we vaak in een 'hokje' geplaatst, krijgen we het etiket patient en heb je voor altijd een stempel. De meeste therapieen en medicijnen zijn gericht op symptoombestrijding, terwijl de oorzaak niet aan het licht komt.

We hebben geleerd dat bij ziekte ons lichaam iets fout doet, het is zinloos, nutteloos en komt toevallig op je pad, je hebt pech gehad. Het is lastig, zit ons in de weg en moet zo snel mogelijk uit de weg geruimd worden. We hebben vooral geen zin om er tijd voor te maken. We gaan naar de dokter en vragen hem, hij weet wat goed voor je is, de ziekte bestijden en gaan met medicijnen richting huis. Symptomen worden behandeld en de oorzaak blijft onbekend.

Jij bent diegene die invloed kan uitoefenen op je situatie en het verschil kan maken, op weg naar herstel en genezing. Vertrouw je lichaam, het zelfhelend vermogen, het heeft zoveel wijsheid in zich. Je lichaam doet niets fout, ze streeft naar gezondheid en het is bezig een nieuwe balans te vinden. Het geeft een reactie op een eerdere gebeurtenis in je leven. Ziekte vraagt om bewustwording en inzicht. Ziekte hoeft niet bestreden te worden, maar wil begrepen, doorleefd en doorvoeld worden. Wat voel je, waar raakt het aan, welke angst brengt het met zich mee, wat zijn je overtuigingen, wat was de aanleiding, hoe voelt het in deze siutatie, etc? Een diep vertrouwen in het leven, dat het goed is zoals het is, brengt rust en genezing.

De gedachte hier is dat overtuigingen, gevoelens en hoe je in het leven staat belangrijke factoren zijn die je gezondheid en kans op herstel beinvloeden. Angst en stress leveren vaak geen positieve bijdrage, daarentegen zijn vertrouwen, hoop en liefde enorm ondersteunend. Genezing komt diep van binnenuit en zit 'm niet in een pilletje. Je kunt niet kiezen wat je overkomt, wel hoe je ermee omgaat.

Bertine Coaching werkt o.a. vanuit het gedachtegoed van Vera Helleman, Intuitieve Ontwikkeling, Simonton, Louise Hay, Rudiger Dahlke en Spiegelogie.

Bertine Vehof

Life Coach / Docent

link1

Direct contact: